2015. október 31., szombat

Mutatkozzunk be, mert úgy illik ~ Vicky T.

Üdvözlet minden kedves olvasónak! c:
Sajnálom, hogy csak most jelentkeztem, de csak most tudtam összeszedni magamat arra, hogy egy normális bemutatkozást írjak.
Először is, köszönöm Dodónak, hogy felvett, és bizalmával megtisztelt! c:
Másodszor, remélem, nem okozok senkinek sem csalódást, és hogy öröm lesz a Rose Blog Design-on munkálkodni.
Magamról pár sor: Dióhéjban 13 éves, unikornismániás gimnazista vagyok (mégpedig egy hatosztályos, angol tagozatos, fehérvári gimiben), akinek már csak a billentyűzet és a plüsskecskéje maradt. Nem, nem kerültem árvaházba, mindenkim megvan, csupán frappánsan hangzott, aztán kész. Szeretem a tejet, a gofrit, a pirítóst, a bázisugró katicabogarakat, az irodalmat, a számítógép egyesekből és nullákból álló varázslatos világát, a wifit. Nem szeretem viszont a tűket. A bázisugrókat se. Azokat meg főleg nem. 
Tehát ez lennék én, jöjjön pár blogom:
  • A Life With The Twins életem legsikeresebb blogja, már több, mint 22 ezer megtekintéssel büszkélkedhet, 30-nál is több feliratkozóval és 34 fejezettel. Ennek már itt a vége, a harmincötödik fejezettel lezáródik a történet, nehéz lesz, de meg kell tenni. 
  • Mostani projektem a The Purple Killer, ami egy Five Nights At Freddy's fanfiction, Purple Guy szemszögébõl. Még csak egy prológus van fent, de már így is nyolc feliratkozót kaptam, 3 díjat és sok-sok pozitív visszajelzést c:
Tehát, most hogy tisztáztuk a dolgokat, elárulom, mivel fogok foglalkozni itt, a Rose Blog Design-on: kritikaíró és blogajálnós szerepet töltök be, és ezennel AKTÍV vagyok, szóval, ha szeretnétek rendelni, semmi akadálya. c:

Köszönöm a figyelmet, szép Novembert,

Vicky T. (Lesz majd névikonom is, de egyenlõre még sajnos nincs letöltve a mobilomra :c)

Ui.: a blogjaiimat csak így tudom linkelni, mivel a mobilBlogger kicsit megviccelt: http:/ruffnuttuffnut.blogspot.com / http://purpleguyff.blogspot.com

Rendelt fejléc #1 - Dorothy

Sziasztok!

Kész vagyok egy rendeléssel, remélem tetszik annak aki rendelte. ^^  Figyelem ez nem elvihető.




2015. október 29., csütörtök

Trailer ~ Dodó


                                                           


A Trailert illetve a Designet is én készítettem, :D

2015. október 28., szerda

Elvihető fejlécalapok #1 - Dorothy



Sziasztok!

Hoztam pár elvihető fejléc alapot. Remélem tetszeni fognak. Igen szokásom, hogy egy fajtát többféle színben is elkészítek. Illetve készítettem még egy elvihető fejlécet is. Azon ha kell tudok cserélni feliratot. Ha viszed kérlek szólj!















2015. október 27., kedd

Kritika : Infinity ~ Dodó

Sziasztok! Itt is van a legújabb kritika!





Design:

Nekem nagyon bejön ez a meleg szín, ami harmonizál a fejléccel és mindennel. :D Végre egy színes blog. Nagyon tetszik a fejléc is bár a lánynak a karja ketté van vágva (a könyökénél el van halványítva) így olyan mintha valaki ketté vágta volna, e alapjában véve tetszik! Az oldalávban a modulok jól vannak elrendezve, bár én az oldalmegjelenítést azt lejebb raknám. Jó ponz hogy nem felejtetted kirakni a rendszeres olvasókat mert rengeteg blognál láttam már hogy ki van hagyva ez a fontos dolog.

10/10


Történet:

Nekem az 1.fejezet 1-ső része kicsit zavaros. Olyan hirtelen hívta fel az apja hogy még én is meglepődtem. :D De alapján véve jó, és pont megfelelő a terjedelme  a bejegyzésnek, bár hiányoltam a prológust. Amúgy tetszik a történet. de még nem sokat tudtam meg belőle mivel csak 2.fejezet van fent, de ígéretesnek tűnik. Csak így tovább!

10/10

~ Dodó xoxo

2015. október 26., hétfő

Bemutatkozom - Dorothy Hall

Sziasztok!

Én lennék Dorothy, a csapat új tagja.(És valószínűleg a legfiatalabb is)
Szeretek olvasni minden mennyiségben. :D Ezenkívül cicarajongó vagyok, egy cicám is van, Tigi. :3
Tőlem fejlécet lehet majd rendelni, illetve IPhone üzeneteket. Ezeket úgy kellene rendelni, hogy megadod
  • Hány óra legyen,
  • Milyen név legyen felül,
  • És leírod a párbeszédet
Pl.:

Anna: Jössz holnap suli után mekizni?
Én: Aha. :) Ki megy még?
Anna: Szerintem az egész osztály.
Én: Okés.

És aztán így nézne ki a végén:

http://www.iphonefaketext.com/screens/NjYyMTI.jpg

 Mutatok azért pár fejlécet is amit én csináltam. Figyelem ezek NEM elvihetőek.





 E-mail címem: dorothyhallblogger@gmail.com

Ennyi lett volna az én bemutatkozásom. Nem a legjobb, de remélem azért megteszi. :D 


2015. október 18., vasárnap

Bemutatkozás - Monic D.

Sziasztok!
Monic D. vagyok, az új szerkesztő. Remélem tetszeni fognak a munkáim, és sokan rendeltek majd tőlem! :)
Amit tudni kell rólam: 14 éves vagyok, most kezdtem a középiskolát. Imádom az állatokat, van 8 macskám. ( Mehh :D ) A szerkesztés a mindenem. Rock imádó vagyok, de hallgatok mindent. Egyfajta vegyes tekercs vagyok. :D
A blogban ezeket rendelhettek tőlem: Fejléc, Blogajánló. A blogajánló nálam annyit jelent, hogy röviden bemutatom a blogot, bemásolom a Prológust és az első részt, aztán kikerül a blogra. A fejléc pedig a szokásos módon rendelhető. :)

Hát... A bemutatkozás nem az erősségem, amint láthatjátok is. Szóval én most elhúzom a csíkot, (persze nem olyan lassan mint egy csiga...) és nekiesek a tanulásnak.

E-mail címem: donamonic16@gmail.com

Rendeljetek bátran!

Monic D. 

2015. október 11., vasárnap

#Kritika - A démonok játékai

Sziasztok!
Hát kisebb kihagyás után, de megérkeztem a következő kritikámmal is. 
Amit írok, azzal nem akarok senkit sem megbántani, csak a véleményemet mondom el és a javaslataimat. Ezért, ha valaki nem bírja a kritikát, csak a jó pofizást kedveli, akkor nem én vagyok az Ő embere. Természetesen nem fogalmazok durván és bántón, nincs mitől tartani! :)


A kinézet: Alapvetően én szeretem a sötét színeket, a rejtélyes dolgokat, de nekem ez túl komor. Szépnek szép, ez gy van, viszont valamiért nem nyerte el a tetszésemet. A fejléced sem olyan, amilyennek szerintem kellene kinéznie, de ennek tudom is az okát. A rajta szereplő karakter túlságosan is kitűnik a háttérből, szerintem vagy sötétítsd rajta egy keveset, vagy a hátterén világosíts, hogy jobban harmonizáljanak egymással. A cím elhelyezése jó, a betűtípusa is tetszik. A hátterén lehetne még javítgatni itt-ott, kicsit jobban kidolgozni, de a kép jobb oldala nagyon szép lett.  Viszont ha már ilyen nagy a mérete, érdemes lenne a háttérbe mosós technikával csinálni, hogy még szebb legyen. A blog elrendezése jó, viszont a modulok sorrendjébe belekötnék. A ,,Mit gondolsz a történetről?" modult ki lehetne cserélni a Menüvel, hogy könnyen átlátható legyen, alá ,,A következő fejezetből", utána a trailer videót raknám és csak ezek után a többit. Ha alul van a Trailer, nem tűnik szembe, pedig az nagyon fontos.Ráadásul, ha már van egy menüd, oda simán elférne a videónak is egy hely. Az Információk pontban csak annyit tudunk meg, hogy mi alapján kapjuk a részeket. Ha más kérdésünk van, akkor keressünk föl téged email-ben vagy facebookon. Ez jó, hiszen így bárki eljuthat hozzád, viszont a történet szempontjából nem a legjobb megoldás. Ilyen helyre általában azt írjuk, hogy mikor nyílt meg a blog, mi várható, mikor jelenik meg a következő rész, mi a műfaja, ki az írója, stb.A Részek menüpont tetszik. Könnyen átlátható, a kedvcsináló kép is jól illik oda. A többi modul rendben van, bár a Chat elég picurka lett, de a lényeg, hogy ott van. Arra is figyelj oda, hogy ugyanolyan betűtípussal írj minden fejezetnél, és azokon belül is. A második fejezetben többször is láttam, hogy különböznek, ez pedig nagyon zavaró.

A történet: Úgy gondoltam, hogy a fülszöveget is ide veszem, hiszen ezzel indulunk neki egy történet elolvasásának. Nem túl hosszú, de nem is rövid, olyan épp a kettő között. Nekem tetszett, de a helyesírásra figyelj oda. Ezeket majd később kifejtem.
 Tetszik, hogy a fejezetet egy kisebb verssel (vagy mivel) kezded. Ez ad neki egy kis egyediséget, ami nagyon fontos egy történetnél. Az első fejezetben megismerjük Liz-t, aki imádja a könyveket, szinte egész életét kitölti. A második fontos dolog az életében, beteg anyja, akit Ő ápol. Az anyja tüdőrákban szenved, így nem tud magáról gondoskodni, de Liz ezért elmegy dolgozni. Így tudja fenntartani magukat. A szobája tömve van könyvekkel, a legkülönfélébb műfajú művekkel van körbevéve. Épp olvasni készül, mire az anyja rosszuk lesz (a hangokból következtet erre), ő pedig a segítségére siet. Sehogy sem fér a fejembe, hogy egy mindössze tizenhét éves lány, hogy veszi fel az anyját. Normál esetben talán el tudja támogatni a nő ágyáig. Felveszi? Embert nem szokták felvenni. Felemelni maximum. Ezután Liz elmegy dolgozni, minden nap ugyanakkor. A közeli kávézóban kapott munkát (bár elég fura, hogy fiatalkora ellenére dolgozhat..) és ebből a fizetésből élnek kettesben. Az sem igazán tiszta, hogy akkor most csak nyáron dolgozott?
Ezután kap egy SMS-t a régi szerelmétől, Eric-től, aki este érkezik repülővel. Ez azt jelzi, hogy még mindig jó kapcsolatban vannak egymással, ha csak úgy ír neki. Liz nagyon örül, a munkaideje alatt sem tud másra gondolni, csak Eric-re. Mikor végre végez a munkával, elindul a reptér felé, hogy találkozhasson vele, viszont egy sikátorból gyermeksírást hall. Saját belső hangja nem engedi, hogy csak úgy elmenjen, anélkül, hogy segítene a gyereknek. A sikátorban nem talál senkit, csak egy régi, kopott dobozt. Emberi kíváncsisága győz és megnézi, mit is rejt magában a tárgy. Viszont amint rájön, nem ám hogy eldobná magától és menekülne. Ehelyett beindítja a szerkezetet, majd a sötétség birodalmába merül. Ezzel párhuzamosan két démonvadász (legalábbis gondolom, hogy azok) az éj leple alatt gyilkolja a fenevadakat. Edmund és Stephen legjobb barátok egymás számára, de Ed gyanakvóbb karakter. Felfedezik az eszméletlen Liz-t és a segítségére sietnek, hisz tudják mi történt vele. Magukkal viszik a lányt és itt átlépünk a következő részbe. Itt megtudjuk, hogy Ed és Stephen egy menedékben laknak Stephen családjával. Liz ide került, ők pedig elkezdik ápolni és kérdezgetni is. Sajnálom, de nem olvastam tovább, mivel hosszú lett volna és nem készülnék el vele időben.

A helyesírás: Már a fülszövegnél találkoztam nem egy elírással, de ha publikálás előtt átolvasod a sorokat, könnyen kiküszöbölhetők. Úgy döntöttem, mindent ki fogok ide írni, hogy lásd. 

,,Elizabeth egy igazi könyvmoly, egész álló nap a könyveket bújja, amikor nem akkor beteg anyját ápolja. Régi szerelme Eric eljön egy látogatásra Londonba, a szülővárosába. Liz kiszeretne menni a reptérre üdvözölni őt, de egy sikátorban odafelé talál egy zenedobozt..." 
Helyesen: ,,Elizabet egy igazi könyvmoly. Egész álló nap a könyveket bújja, amikor nem ezt teszi, akkor beteg anyját ápolja. Régi szerelme, Eric, elmegy egy látogatásra a szülővárosába, Londonba. Liz ki szeretne menni a reptérre üdvözölni őt, de odafelé egy sikátorban talál egy zenedobozt..."

A fülszöveg második részében nem találtam hibát.

Az első fejezetből: 
Úgy gondolom, hogy talán túl sokszor használsz hosszabb mondatokat a kelleténél. Nem kell tőmondatoknak lennie, mert az azonnal kizökkenti az olvasót, de a túl terjedelmes sem jó. Vesszőhibákból nagyon sokat találtam, ezeket javítsd ki mindenképp. A számokat a dátumok kivételével betűvel írjuk, tehát nem 17, hanem tizenhét.

Az első mondatot hozom fel példának, hiszen ez volt a legszembetűnőbb.
,,A lány hosszú kecses lábai felhívták már a figyelmét nem egy fiúnak, magasabb az átlag lányoknál és intelligensebb is, Liz már megszokta, hogy neki kell eltartania anyját, de néha vágyik kikapcsolódásra."
Mint láthatod, ez több, mint két sornyi helyet foglal el, pedig csak egyetlen mondat. Helyesen így írhatnád:
 ,,Hosszú kecses lábai már nem egy fiú figyelmét felhívták. Magassága jóval az átlag fölött van, és intelligensebb is. Liz már megszokta, hogy neki kell eltartania anyját, de néha vágyik kikapcsolódásra."

A legtöbb esetben ez a helyzet. Javaslom, hogy vegyél fel egy bétát, vagy ha nem szeretnéd más kezébe adni a munkádat, (ha nem Word-ben írod) másold át egy Word dokumentumba, és ő majd segít kijavítani. Persze, nem mindig kell rá hallgatni, de gyakran megéri.:)

Nekem tetszik a történet, mivel alapból szeretem a darkos dolgokat, a démonokat meg ilyesmiket. Van benne néhány logikai hiba, de ez nem lényeges.  Remélem, hogy folytatod az írást, mert tehetséges vagy, csak néhány dolgon kell változtatnod!

Chibi.
 

Könyvborító ~ Dodó xoxo

Sziasztok! Ma egy könyv borítót hoztam nektek! Aki rendelte : RoRo Black, aki nagyon hálás érte és ezt én viszonozom is! :D Olvassatok bele a blogjába hiddjétek el, nem bánjátok meg!

Secret Blood


2015. október 4., vasárnap

Saját Trailer! ~ Dodó

Sziasztok! Unatkoztam ezért készítettem egy Trailert. Kuksizzátok meg! :D




Itt a blogom linkje ha érdekelne :

Egy démon szerelme

#Kritika ~ Dodó / Secret Blood

Szia! Nagyon sajnálom hogy késtem de az iskola miatt csak hétvégén tudok jelentkezni de itt is van a kritikád!




Design :

Minden olvasó a fejlécet nézi meg először, és én sem tettem másképp. A fejléced gyönyörű. A színek harmonizálnak, és tetszik a betűtípusa a címednek. A három főszereplő jól kitűnik a'lila színből, és nincs ki hagyva üres tér hanem textúrákkal lett szépítve. A modul sávval nincsen semmi bajom, csak annyi hogy az oldalaknál miért  nem csináltál fejezetek oldalt? Az olvasók könnyebben megtalálják a fejezeteket mint az archívumban. Ezen kívül nem tudok semmibe sem belekötni.

10/9

Tartalom:

A fülszöveg felkeltette az érdeklődésmet. Bár egy kicsit rövid, de pont elegt árul el hogy belekzdjek az 1.rész olvasásába. Elősször amikor belekezdtem elsápadtam. Azt gondoltam hogy juppi megint egy iskolás szerelmi háromszögnek lehet tanúja. DE! Ahogy tovább olvastam a részeket rádöbbentem hogy nem, és a történeted elragadott. Nagyon izgalmas és beleéltem magam az egészbe. IMÁDOM! 
Stefan ítró cuki és gyorsan belopta magát a szívembe bár nem vagyok egy vámpírnapló rajongó.
Demon pedig a rossz gonosz szerepét kapta meg ami jó mert így a történet is izgalmas. Sok-sok cselekmény szál fut egybe ami nem hagyja nyugodni az embert. A részek pont jó hosszuságuak ezért az olvasók beletudják élni magukat.

10/10

További jó blogolást!


 ~Dodó xoxo

2015. október 2., péntek

#Kritika - Life With The Twins

Sziasztok!
Először is csak annyit szeretnék mondani, hogy nagyon (tényleg nagyon..) sajnálom, hogy heteket késtem ezzel a kritikával, de egyszerűen nem marad időm írni. Eléggé sok a dolgom az iskolában is, tehát akik tőlem rendelnek kritikát, számítsanak egy kis csúszásra. Nem akarok magyarázkodni, hiszen ez a bejegyzés nem rólam szól, hanem a Life With The Twins blogról és annak ritka türelmes és kedves írójáról.
Bele is kezdhetnénk akár, nemde?:)


A kinézet: Meglepő. Talán ezzel az egy szóval tudnám jellemezni. Sosem találkoztam még ilyen elrendezésű bloggal, ami persze nem probléma, hiszen kell a változatosság. A fejléced nekem tetszik, jól lett összemosva, a színvilága is illik a blog egészéhez (és a történethez is), de valamibe mégis csak belekötnék. Az pedig az, hogy ami rajta van karakter, olyan, mintha egy meséből lépett volna ki, viszont ezzel ellentétben a háttér valóságos. Úgy vélem ez a kontraszt zavaró tényező, legalábbis én így látom. A szöveg mind stílusában, mind színeiben passzol a képhez. Az oldalad háttere a zöld egyik nem mindennapi árnyalata, ami kellemessé varázsolja a hangulatát.  A modulok háttere is zöldes, és nagyjából minden, ami a blogon van. Az ilyen elrendezésű blogoknál az az alapvető gond, hogy zsúfolt. A tiéddel is ez a helyzet. Nemigen tudtam kiigazodni rajta, csak harmadik próbálkozásra, ez pedig nem jó. Persze, jó dolog is lehetne, hogy MINDEN szem előtt van, és azonnal megtalálni mindent, ám a káosz nem annyira nyerő lehetőség. Lényegében a felül elhelyezett menüben mindent meg lehet találni, szépen, sorba rendezve. A bal oldalon látni a fülszöveget, az információkat és a részekre vonatkozó tudósítást. A fülszöveget nagyon jól lett megfogalmazva. Lényegre törő, de ugyanakkor érdekes és leköti az embert. Szinte kényszerít arra, hogy olvassak a történetből. A következő részről megosztasz néhány információt, bár szerintem ez szükségtelen, hisz aki olvassa, az megtudja. Kicsit összevisszának tűnik a rövid tartalma, de ez nem probléma. A fejezeteid címének a betűtípusa eléggé olvashatatlan az elején, de ahogy látom áttértél másikra. Egységesítsd és akkor tökéletes lesz. Azt hiszem ez minden, amit elmondhatok a design-odról és egyebekről. Lépjünk is a következő lépcsőre.

A történet: Rengeteget írtál már! Őszinte leszek, nem olvastam végig, mert idő szőkében is vagyok, ráadásul ez elég terjedelmes mennyiség. Jó látni, hogy vannak még elég kreatív emberek, akik blogolással foglalkoznak. Viszont! És itt jön a bökkenő. Az első tizenhárom fejezet nem létezik! Ha jól emlékszem, az email-ben említetted is ezt a problémát, de javaslom, hogy keress rá valami megoldást. Ha szimpla olvasó lennék, és nem írnék kritikát, akkor valószínű hamar felhagytam volna a fejezetek keresésével. Ezt sürgősen oldd meg. Ezért, kénytelen vagyok a tizennegyedik fejezettől kezdeni az elemzést. Minden nagyon szép, és jó, csakhogy ha már történetet írsz, akkor ne írj bele a sorokba hangulatjeleket. Értem én, hogy fel szeretnéd dobni, vagy valami ilyesmi lehet a háttérben, de ez hamar kizökkenti az olvasót. A fejezeteid nem valami hosszúak, és mire már éppen beleélném magam, hirtelen vége szakad. A párbeszédeket normál esetben gondolatjelekkel jelezzük, de te idézőjelet használsz, amit leginkább angol nyelvű könyveknél látni. Furcsa, de engem személy szerint nem zavar, mivel elég sokat olvasok angolul is, de másoknak ez lehet nem ennyire egyértelmű. Észrevettem, hogy a későbbiekben átváltottál, a hivatalos formára a dialógusoknál. A fogalmazásod alapvetően jó, bár gyakrabban használsz néhány szavad, rövid mondatokat, mint hosszabb, kifejtősebbeket. Például az érzelmek leírására a hosszabbak jobban illenek. Szerintem. Találtam pár gépelési hibát is, amikre a jövőben figyelj oda. Ha publikálás előtt átolvasod egyszer-kétszer, ki tudod őket javítani, mivel ezek csak kis hibák. Szóismétlésekkel gyakran találkoztam, ezt majd próbáld meg kiküszöbölni. Egy szinonima szótár sokat segíthet.:)
Néhány hiba és kijavítva:

házdba -> házadba.

,,Az első egy Green nevű Zöld Halál volt. Óriási méretű volt, hasonlított a Vörös Halálra, akit Hablaty győzött le, de mégis más volt. "
Helyesen: ,,Az első, a Green nevű Zöld Halál volt. Óriási méretével hasonlított a Vörös Halálra, akit Habéaty győzött le, de mégis különbözött tőle. "

Nem akartam kigyűjteni mindent, és nem is volt rá időm, de ilyen és ehhez hasonló hibákba ütköztem olvasás közben. Olvasd át őket párszor, hogy megtaláld a hibákat, javítsd ki őket és akkor még inkább élvezetes lesz a történeted. Kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatás.
Sok sikert kívánok a továbbiakban és még egyszer sajnálom, hogy ennyit késlekedtem a kritikáddal. 

Chibi.