2015. augusztus 31., hétfő

Egy kis ihlet...

Sziasztok!
Mostanság ilyen kellemesen romantikus hangulatom van, úgyhogy arra gondoltam megosztok veletek néhány gif-et ebben a témában, hátha segítségetekre lesznek. Nekem mindig használnak.:)



 


Chibi.

2015. augusztus 30., vasárnap

Design

Sziasztok! Hoztam egy designet amit én csináltam! A rendelőnek is tetszik aminek nagyon örülök!
Facebookon láttam a csoportba hogy segítséget kért, és ha több ilyet látok akkor természetesen mindenkinek segíteni fogok. :D

One coffee, please



Dodó xoxo






Karakterek #1

Sziasztok! Hoztam neketek néhány lány karaktert! :D














Dodó xoxo

2015. augusztus 29., szombat

#Nem elvihető könyvbrító

Sziasztok!
Este van, nem vagyok álmos és unatkoztam. Úgyhogy szerkesztettem :D
Ez lett, egy könyvborító. A történet saját, és a borító sem elvihető!

2015. augusztus 27., csütörtök

#Kritika - Bárcsak [One Direction ff]

Sziasztok!
Megérkeztem az első kritikámmal is. Amit írok, azzal nem akarok senkit sem megbántani, csak a véleményemet mondom el és a javaslataimat. Ezért, ha valaki nem bírja a kritikát, csak a jó pofizást kedveli, akkor nem én vagyok az Ő embere. Természetesen nem fogalmazok durván és bántón, nincs mitől tartani! :)

A kinézet:  Nekem alapvetően tetszik. A fejléc meglepett, hogy az alapja egy tükrözött (?) kép, viszont elsőre fel sem tűnt, hogy őszinte legyek. Pontosabban nem is csak fejléc funkciója van, hiszen ez is a háttere az egész blognak, úgyhogy tartogat meglepetéseket. A koncepció is jó, de az én ízlésemnek kicsit fura, hogy a karakterek úgymond élesen vannak kivágva, na meg, hogy a négyből kettő kékes árnyalatban pompázik, a két fiú pedig színes, de embere válogatja. Nem tudom, hogy csak az én gépemen (laptop) ilyen a design vagy úgy általában is baloldalra van igazítva, úgyhogy ebbe nem kötök bele. Tetszik, hogy letisztult és nincsen túlbonyolítva semmi sem. Egy helyen megmaradt a kép körvonala, de ezt is csak úgy láttam meg, hogy nagyon bámultam, tehát nem zavaró. A betűtípus is odaillik, így teljes a kép. 
Annak nagyon örülök, hogy nem valami világos színt választottál a szöveghez, hanem kellemes meleg barnát (vagy talán inkább vöröses árnyalatot?). Ez nagyban megkönnyíti az olvasást és hosszú távon sem zavarja az ember szemét. A típusa is tetszik, de azt hiszem ez már nyilvánvalóvá vált.:) Ha jól látom, jobbra zárt a szöveg. Érdekes.
A modulokat tekintve vannak hibák. Nem is hibának mondanám, hanem egy nüansznyi kis dolognak. Furcsa (és számomra frusztráló), hogy az archívum legalul kapott helyet, mindentől távol csak ott van a lap alján. Eközben az oldalak menüpontban ott vannak a fejezetek szépen sorban, már csak ezért sem értem. Azt nem tudom, hogy a fülszövegnek miért kellett egy külön oldal, mert szerintem teljesen jól mutatna az Infó fölött, hogy ha az ember meglátja, azonnal lekösse. Mert maga a szöveg érdekes és arra biztat, hogy nézegessek tovább a blogon. A kép meg csak ráadás! 
A szereplők menüpontba is betévedtem és újból meglepődtem. Nekem nagyon tetszik ez a megoldás a képeket tekintve, de emellett hiányolok egy rövid kis ismertetőt, mint pl. ki kinek a kije. A történetből nyilván kiderülnek ezek, de ez talán egyszerűbb lenne, de lehet, hogy ez amolyan írói dolog. Így ugyanis izgalmasabb, hogy senkiről sem tudjuk kicsoda és ez is maradásra késztet. 
A trailer-hez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy egyik szöveg részlet a másiknak mondd ellent. Legalábbis szerintem. Például: ,,De minden rosszban van valami jó... [...] Az élet azonban korántsem gondtalan, mint amilyennek látszik..." Szóval ez nekem kicsit furcsa volt, de ezen kívül szerintem teljesen jó. A dalválasztás is ügyes!

A történet: Elsőre úgy álltam hozzá, hogy ,,Ah, One Direction...megint." de aztán eszembe jutott, hogy nem kell nekem előítéletesnek lennem, úgyhogy hamar fölhagytam vele. Ebben pedig nagy segítségemre volt a fantasztikus írásmód! A prológus is tetszett és mint később megtudtam, a fejezetekből lett kivágva és ez egy jó nagy piros pont. Az ilyenek a gyengéim...bocsi. Ahogy szépen lassan olvastam, kezdett körvonalazódni bennem a sztori és a szereplők kilétére is fény derült, aminek nagyon örülök. Általában a blogoknál E/1-ben van írva az egész és egy idő után már unalmas, de itt egyáltalán nem zavart. Sőt! Így talán még izgalmasabb. 
Már maga a tény, hogy egy bölcsészhallgatóról van szó az első fejezet elején, érdekessé teszi az egészet. Szinte faltam a sorokat. Nagyon jól mutattad (vagyis mutattátok) be a két lányt és szellemes pillanatokkal is megajándékoztatok. Annak meg külön örülök, hogy úgy látom, nem olyan ,,sablon" történet, mint a legtöbb!! Egyetlen egy hibát találtam, ami nem egy eget rengető dolog, csak én vagyok néha talán túl szőrösszívű, ez pedig a következő: ,,...egy nagyobb volumenű ereszd el a hajamra, és Maddie úgy döntött, az ma van. Maddie úgy gondolja,...".Szerintem a második Maddie nem szükséges oda, esztétikai okoból, mert egyébként nyelvtanilag így is jó. Mást nem találtam. Sem elírást, sem szóismétléseket, aminek  nagyon örülök, mert kevés az igényes írás manapság. Őszinte leszek. Engem az első rész jobban lekötött, mint a második. Talán azért, mert még rengeteg új információt megtudtam, ráadásnak gyorsan történtek az események is. Na persze, lehet, az is közrejátszik, hogy már majdnem fél tizenkettő van éjszaka és az agyam viccesnek gondolja magát, amikor kikapcsol. Ettől függetlenül nagyon tetszik. Mivel még csak a prológus van fent és két fejezet, nem tudok nagyon sokat mondani erről, de gondolom megérted. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a folytatás. 

Összegezve: Nekem tetszett, attól függetlenül, hogy egy kis ellenszenvvel kezdtem hozzá, ami azonnal el is párolgott belőlem. :) A jövőben szerintem sokszor fogok benézni hozzátok, mert van egy olyan érzésem, hogy ez nem egy tipikus One Direction történet lesz...

Chibi.

Elkészült rendelés


Chibi.

Chat a szövegdobozba

Sziasztok!
Ismét itt vagyok egy Help me! bejegyzéssel! :)

Hogyan lehet a chatet egy szövegdobozba tenni?

Először is:
Kiválasztunk egy szövegdobozt. Én most azt fogom, amelyik az előző bejegyzésbe volt. Bemásoljuk a Javascript helyére.
Ott van a mintaszöveg: jelen esetben a doboz kódja. Azt kitöröljük, és helyére bemásoljuk a chat kódját.
Remélem segíthettem! (igen, ilyen egyszerű :))

Így fog kinézni:

Chat



gh

#2 db szövegdoboz

Sziasztok!
Hoztam kettő egyszerű, ismert szövegdobozt! :)

Kódja:
A háttere direkt fekete
<div class="widget-content">
<div style="border-left: 2px #555 dashed; border-radius: 52px; border-right: 2px #555 dashed; padding: 17px; text-align: justify; width: 120px;">
<div style="text-align: center;">
Szöveg doboz<br />
<br />
<br />
Ide írd a szöveget!<br />
Ide írd a szöveget!<br />
Ide írd a szöveget!<br />
<br />
<br />
The End Vége</div>
</div>
</div>
Kódja:
<center>
<div style="background-color: #4e6270; color: black; font-size: 13px; font-style: none; font-weight: bold; height: auto; line-height: 17px; padding-bottom: 2px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-top: 0px; text-align: center; width: 200px;">
Cím </div>
<div style="background-color: transparent; font-size: 12px; font-weight: none; padding-left: 5px; padding-right: 5px; text-align: justify; width: 190px;">
Ide írhatsz be bármit. Ide jön a szöveg. Ide jön a szöveg. Ide jön a szöveg. Ide jön a szöveg. </div>
</center>

Fejléc cseréje DeviantArtos sablonhoz

Sziasztok!
Itt lennék egy Help me! fajtás bejegyzéssel! :) Nekem ez borzasztóan sokat segített, remélem nektek is fog. Először egy design blogon találtam, még régebben. Akkor még nem foglalkoztam vele. majd amikor kellett a blog el lett távolítva. Azóta szerencsére megtaláltam, és bevéstem a fejembe :)

Képekkel sajnos, most nem tudom illusztrálni :(

 Tölts le egy sablont a DeviantArtról > EZEN a linken megtudhatod, hogyan kell berakni a sablont.

 Ugye beraktad a helyére. Menj a "HTML kód szerkesztése"-re a sablon menüponton > Kattints a kódok közé! > Nyomj egy Ctrl + F-et > A megjelenő keresőmezőbe írd  be, hogy .png > A sárgával kijelölt rész egy linkel van, azt a linket jelöld ki, és még semmit ne csinálj vele!

 A kész fejlécet, töltsd fel ERRE a linkre > Beírod a kdot, hogy nem vagy robot > Megjelenik pár link egymás alatt. A legalsó linket másold ki!

 Menj vissza a bloggerbe > A kijelölt linket töröld ki, majd másold be a helyére azt, amit a feltöltő oldalon kaptál!

 Fontos: Amikor kijelölöd a linket a .png után, a zárójeleket ne töröld ki!

DeviantArtos sablon berakása

Sziasztok!
Ezen a bejegyzésen megmutatom, hogy DeviantArtos sablont hogyan lehet berakni! :)

Felmész a DeviantArtra > Letöltöd a sablont > Egy Rar, esetleg .zip mappába tölti le. Megnyitod a mappát, majd azt a ikont kihúzod az asztalra, amelyiknek benne van a nevében: szablon/szablony.

Bemész a blogodra > Ha van fejléced azt kiveszed > Mész a sablon menüpontra. > Jobb felső sarokban: Sablon visszaállatás/Biztonsági mentés (vagy valami ilyesmi)

Rákattintasz > Tallózd ki a filet az asztalról.

Majd kész. Az Elrendezés ponton állítgathatod lengyelről magyarra a szövegeket, és adhatsz hozzá modulokat :)

2015. augusztus 26., szerda

Vihető fejlécek

Sziasztok!
Az utóbbi időben nagyon is inaktív voltam, de mostantól már elérhető leszek úgy, ahogy azt kell. Mivel ma végre hazajutottam és többek közt internet kapcsolat is volt, újból itt vagyok. Hoztam két fejlécet elvitelre. A témájuk -mint látszik is- eléggé különbözik, de úgy gondoltam kell ilyen is, olyan is.  
~Chibi.

A karakter cserélhető!
A cím cserélhető!

2015. augusztus 23., vasárnap

Elvihető fejléc

Sziasztok! Unatkoztam ezért készítettem pár fejlécet. Ha viszitek SZÓLJATOK!!








Dodó xoxo


Új... ítások, és design

Sziasztok!
A blog most nagyon nem aktív, mindkét szempontot nézve (olvasó - író)
Tehát, kicsit indítsuk be!

Mostantól ez a design lesz! Próbáltam "tökéletesre" készíteni, de az úgysem létezik. Így ez lett.

Az újítások, pedig a következőek:


  • Amint több olvasó lesz a blog RENDSZERESEN, hónaponta rendez egy versenyt, amire fejléceket kell készíteni, és a következő versenyig kint lesz a modulsávban.

  • A Szerkesztőfelvétel ingatag, még mindig, de miattam (mivel már nem vállalok kritikákat) kritikaírót is keresünk!

  • Ha hirdetted a blogot, kérlek szólj, és az egyik blogodról írok egy ajánlót (egyenlőre csak én, de ha a többi szerkesztő is visszajelez, akkor lehet kérni, hogy kitől)

  • Félévente fejlécsorsolás (ez csak 2015. 12. 28. -tól lép érvénybe, ott leírjuk mi a teendő - összesen 3 nap lesz erre)

2015. augusztus 22., szombat

#Visszatértem ~ Dodó

Sziasztok! Újult  erővel tértem vissza a nyaralásomból! Nagyon szívesen várom a rendeléseket! Mindent bele!!

Dodó xoxo

2015. augusztus 14., péntek

#CSS kód

Sziasztok!
Hoztam egy CSS kódot, amivel a bejegyzés címét középre lehet igazítani.

<style type="text/css">
h2 { /* blog címének betűtípusa, hírek/cikkek fejléc betűtípúsa */
font-style: none;
text shadow: #b8b7b8 1px 1px 1px;
font-weight? none;
text align: center;}
a:hover h2  { /* blog címének kinézete, ha ráviszed az egeret */
font-style: none;
font-weight: none;
text-shadow: nine;}
-->
</style>

Így kell berakni:
 Sablon -> Speciális Beállítások ott görgess le, kattints az utolsóra, majd a megjelenő szövegdobozba mentsd el.



2015. augusztus 12., szerda

#Elkészült Rendelés

Sziasztok!
Elkészültem egy rendeléssel, melyet facebookon kértek tőlem :)
Remélem tetszik!
Előtte


Utána

2015. augusztus 11., kedd

#Köszöntő, Képcsomag

Sziasztok!
Megnyílt az új blog. Új története kezdődik, tisztalappal :)

Hogy miért nyitottam új blogot?
 Erre a válasz egyszerű, és már a harmadik mondatban is benne van: Tiszta lappal akartam kezdeni.
Ami már megvolt nem akartam elveszteni, így hát, mint egy sorozatnak, ennek is lesz folytatása. Félre értés ne essék, nem fogok hónaponta új blogot indítani, csak most. Meg talán 10 év múlva...

A szerkesztők ugyanazok maradnak?
 Én mindegyik volt szerkesztőnek elküldtem a meghívót, de eddig csak Chibi és Dodó fogadta el. A szerkesztőfelvétel természetesen még folyik, így amíg kellően bő csapatot nem találunk függőben van a moderátorok száma.

Milyen újítások lesznek a blogon?
Sokkal aktívabb szeretnék lenni, és több tartalmat is hozok :)



Na, ennyi lett volna az előszó. És, hogy, mint előbb említettem, több tartalom legyen, máris jöttem nektek, egy képcsomaggal! :)

Az itteni képeken kívül sokkal több is van. Ez ilyen klasszikus, vintage princess-es csomag.
Ilyet gyakran hozok nektek, mert szeretem ezt csinálni :)

Amilyet szeretnétek kommentbe kérhettek. A képre rákattintatva behoz egy oldalt, ahol le lehet tölteni, egy tömörített mappába, amibe benne van az eredeti mappa, és abba a képek. Ha viszed, kérlek jelezd!